Feluri principale

#retete rapide #retete paste #retete cina # paste cu branza #penne quatro formaggi

Reteta rapida pentru cina: penne quattro formaggi

Iti doresti sa pregatesti o reteta rapida pentru cina? Incearca delicioasele penne quattro formaggi. Este o reteta ce se prepara in doar cateva minute si cu siguranta va fi laudata de intreaga familie.

Ingrediente:

  • 300 g paste
  • 100 g branza gorgonzola
  • 100 g branza emmenthaler
  • 100 g branza brie
  • 100 ml lapte, la temepratura camerei
  • 6 linguri parmezan, ras
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper

Cum se prepara:

Intr-un vas incapator pune pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Pentru a fi mai savuroase, adauga o lingurita de sare. Dupa ce s-au fiert, strecoara pastele si clateste-le sub un jet de apa rece, pentru a elimina surplusul de faina.

Taie branzeturile in cubulete. Intr-o tigaie incapatoare adauga untul si lasa-l sa se topeasca. Adauga branzeturile si amesteca incontinuu pana se topsc. Adauga apoi laptele si amesteca bine pana la omogenizare.

Lasa compozitia sa fiarba 30 de minute apoi asezoneaza dupa gust cu sare si piper si adauga pastele. Daca ti se pare ca sosul este prea gros mai adauga putin lapte. Lasa totul pe foc timp de doua minte, amestecand continuu.

Cum se servesc:

Serveste pastele quattro formaggi fierbinti. Dupa ce le adaugi in farfurie poti rade deasupra lor parmezan. Merg de minune alaturi de un pahar de vin alb demisec.

Sursa foto: crisrestaurant.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare