Ingrediente
- 400 g carne de vita tocata;
- 2 catei de usturoi zdrobiti;
- 50 g pesmet;
- 1 ou mare batut;
- 1 lingura de ierburi italiene;
- 50 g parmezan ras;
- 100 g mozzarella taiata in 16-20 de cuburi mici;
- 3 linguri de ulei de masline;
- 2 linguri pasta de rosii;
- 1 pumn de busuioc proaspat;
- 800 g rosii in conserva;
- 25 g unt;
- 700 ml supa de carne de vita;
- 300 g de spaghete;
Cum se prepara:
- Incalzeste cuptorul la 200 ° C. Intr-o cratita incalzita pune 2 linguri de ulei si adauga usturoiul pe care caleste-l timp de 1 minut, apoi adauga pasta de rosii si lasa sa fiarba inca 2 minute. Zdrobeste rosiile din conserva cu o lingura, adauga-le in vas, condimenteaza sosul dupa gust si lasa sa fiarba la foc mic in timp ce prepari chiftelele.
- Pune carnea de vita intr-un castron mare, adauga usturoi, pesmet, ou, ierburi aromatice si parmezan. Condimenteaza cu sare si piper si amesteca bine. Imparte amestecul in 16 bile mici, aplatizeaza-le in palma, pune cate un cub de mozzarella in mijloc si imbraca-l in carne. Roteste bilele acestea in palma ca sa le dai forma si pune-le deoparte pe o farfurie.
- Taie marunt busuiocul si adauga jumatate din el la sos impreuna cu untul. Toarna sosul intr-un vas mare yena, apoi incalzeste uleiul ramas in tigaie. Adauga chiftele si prajeste-le timp de 5 minute pana cand se rumenesc uniform. Scote-le din ulei si pune-le peste sos.
- Da-le la cuptor timp de 30 de minute pana cand da in clocot si chiftelutele s-au rumenit. Scoate chiftelele pe o farfurie, amesteca spaghetele fierte cu sosul si cu supa de vita. Condimenteaza daca mai este cazul, apoi pune din nou chiftelele. Da la cuptor pentru 20 de minute.
- Atunci cand pui preparatul in farfurie poti presara deasupra busuiocul ramas si parmezan ras.