Daca ti-a ramas in frigider niste pui pregatit la cina de aseara, nu trebuie sa il arunci. Poti sa pregatesti o placinta consistenta pentru familia ta.
Ingrediente pentru placinta cu pui , lamaie si ciuperci
1 ceapa, taiata fin
100 gr. de ciuperci, feliate
coaja rasa de la 1 lamaie
300 gr. de pui gatit, taiat in bucati
2 linguri de smantana
sare, piper
1 pachet de aluat foitaj
1 cub de unt
Cum se pregateste placinta cu pui, lamaie si ciuperci
Intr-o tigaie mare topeste un cub de unt, apoi caleste ceapa in aceasta , pana se inmoaie. Adauga ciupercile, taiate felii si lasa 3 minute, pana capata o nuanta aurie.
Pune apoi bucatelele de pui si coaja de lamaie. Toarna compozitia obtinuta intr-un vas ceramic, de placinta, asezoneaza cu sare si piper si adauga smantana.
Acopera tava respectiva cu foaia de aluat, presarand usor pe margini pentru a o sigila. Taie excesul de aluat si inteapa cu o furculita placinta, pentru a iesi aburul la copt.
Da tava la cuptor , circa 25 de minute, pana cand placinta devine crocanta si aurie.
Cum se serveste placinta cu pui, lamaie si ciuperci
Serveste placinta cu rosii sau salata verde.
Foto: tarts-and-pies.blogspot.com
#retete #placinta #ciuperci #placinta cu pui
Reteta din resturi: placinta cu pui, lamaie si ciuperci
Reteta din resturi: placinta cu pui, lamaie si ciuperci Daca ti-a ramas in frigider niste pui pregatit la cina de aseara, nu trebuie sa il arunci. Poti sa pregatesti o placinta consistenta pentru familia ta.- 2012-03-02 2012-03-02
Articole din mancare
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu