Daca iti plac ardeii umpluti, incearca o reteta cu linte . Este un preparat indian, usor de realizat, potrivit pentru dieta sau pentru perioada de post.
Ingrediente pentru ardei de post umpluti cu linte
- 2/3 cana linte
- 4 linguri ulei vegetal
- 4 ardei grasi verzi
- 1 lingurita seminte de chimion
- 2 cepe taiate
- 2 ardei iuti verzi
- o bucatita de ghimbir
- 1 lingura coriandru praf
- 1 ¼ cana apa
- 2 linguri coriandru tocat, proaspat
- sare, piper dupa gust
Cum se prepara ardeii de post umpluti cu linte
Lasa lintea in apa pentru 30 de minute.
Intre timp, intr-o tigaie, pune jumatate din cantitatea de ulei. Adauga ardeii si caleste-i 4 minute. Scoate-i din tigaie, scurge-i si pune-i deoparte. Pune in tigaie restul de ulei si adauga chimionul. Cand incepe sa pocneasca, adauga ceapa, ardeii iuti si lasa-le pe foc in jur de 8 minute. Apoi adauga ghimbirul si coriandrul.
Pune lintea in tigaie, cu niste apa. Amesteca bine si apoi acopera. Lasa totul pe foc in jur de 20 de minute, astfel incat lichidul sa se evapore. Asezoneaza cu sare si piper, apoi adauga coriandrul proaspat. Taie ardeii grasi, scoate semintele si pregateste-i de umplere. Pune in ardei compozitia de linte si aseaza-i intr-o cratita pentru cuptor. Lasa-i la cuptor 15 minute, la o temperatura de 195 grade Celsius.
Cum se servesc ardeii de post umpluti cu linte
Se servesc calzi.