Feluri principale

#paella #reteta #paella valenciana

Reteta de paella valenciana

Cand te gandesti la Spania, te gandesti si la paella . Daca nu stii cum se prepara acest fel de mancare spaniol foarte gustos, noi iti propunem o reteta de paella valenciana , din carne de pui si iepure. Daca nu esti fan al carnii de iepure, poti pregati paella doar din carne de pui.
 

Ingrediente pentru reteta de paella valenciana:
 

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 jumatate de pui curatat de oase, taiat in sase bucati
  • 1 jumatate de iepure, curatat si taiat in bucati
  • 1 capatana de usturoi, cu cateii de usturoi decojiti
  • 1 rosie, tocata marunt
  • 1 conserva de boabe de planta lima (se gaseste in hypermarket-uri, insa in cazul in care nu o gasesti o poti inlocui cu fasole alba)
  • 0,5 punga de pastai de fasole verde congelate
  • 0,5 punga de fasole inchisa la culoare
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita de paprica
  • un varf de fire de sofran
  • un varf de cimbru uscat
  • un varf de rozmarin uscat
  • 4 cani de orez alb.
     

Cum se prepara reteta de paella valenciana:
 

Incalzeste o tigaie si pune in ea uleiul de masline. Adauga puiul, iepurele si usturoiul. Prajeste-le acoperite pana cand devin maronii. Muta carnea in lateralele tigaii si adauga rosiile, boabele de lima, boabele de fasole si fasolea verde. Asezoneaza cu paprica si amesteca bine.

Umple tigaia cu apa pana sus, masurand apa in asa fel incat sa stii cat orez va trebui sa adaugi. Pune orez astfel incat cantitatea adaugata sa fie jumatate din cantitatea de apa adaugata (de exemplu, daca ai pus doua cani de apa, vei pune o cana de orez). Las-o sa fiarba pentru aproximativ o ora pentru a obtine un suc gustos.
Pune sare si sofran, apoi cimbrul si rozmarinul.

Acopera, da focul la mic si las-o sa fiarba pana cand tot lichidul a fost absorbit.
 

Cum se serveste paella valenciana:
 

Se serveste calda.

Sursa foto: www.produsecora.roDaca vrei sa incerci reteta de paella valenciana, insa nu ai la dispozitie toate ingredientele, poti incerca varianta semipreparata a acestui fel de mancare, pe care o poti gasi in magazinele Cora. Este disponibila in varianta de 300 de grame si costa 8,99 de lei.

Pofta buna.
 

Sursa foto : arrozsos.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete