Aripioarele de pui cu sos la gratar sunt gustoase si usor de realizat. Le poti face pentru platourile festive, cu ocazia unor mese speciale sau la petreceri. Serveste-le pe platouri alaturi de cruditati , salate si sosuri.
Ingrediente pentru aripioare de pui la gratar cu sos, de 1 decembrie
- 1/2 + 1 lingurita cana sos de soia
- 1/2 cana dressing pentru salata
- 1.3 kg aripioare de pui
- 1/4 cana unt
-
1/4 cana sos de ardei iute .
Cum se prepara aripioarele de pui la gratar cu sos, de 1 decembrie
Amesteca 1/2 cana sos de soia cu dressingul de salata pentru a obtine o marinata. Pune-o intr-o punga de plastic, adauga aripioarele, agita pentru omogenizare si da carnea la frigider, sa se marineze 4 ore.
Topeste untul intr-o tigaie si adauga 1 lingurita sos de soia si sosul de ardei iute. Amesteca, apoi pune deoparte sosul obtinut.
Scoate carnea din marinata si inlatura excesul de marinata de pe ea. Pune aripioarele pe gratarul incins si lasa-le sa se faca, intorcandu-le din cand in cand.
Cum se servesc aripioarele la gratar cu sos, de 1 decembrie
Se servesc cu sosul picant turnat pe deasupra.
Sursa foto: specialfoodrecipe.com