Feluri principale

#ravioli #sos #bolognese #paste #reteta

Ravioli cu sos bolognaise

Ravioli cu sos bolognaise pot deveni o solutie potrivita pentru zilele in care nu ai timp mult pentru gatit. Preparatul este o idee potrivita pentru iubitorii de sosuri cu carne de vita , pregatirea pastelor cu acest sos fiind una foarte simpla.
 

Ingrediente pentru ravioli cu sos bolognaise:
 

  • 400 grame ravioli
     
  • 2 linguri ulei de masline
     
  • 1 ceapa
     
  • 1 catel de usturoi
     
  • 200 de grame de carne de vita tocata
     
  • jumatate de cana de vin rosu
     
  • 400 grame rosii intregi, curatate de coaja
     
  • 50 de grame de pasta de tomate
     
  • 4 frunze de busuioc.
     

Cum se prepara ravioli cu sos bolognaise:
 

Incalzeste uleiul de masline. Taie marunt ceapa si usturoiul si prajeste-le in ulei, pana devin transparente. Adauga carnea de vita si las-o sa se prajeasca pana devine maronie.
Pune vinul si lasa-l sa fiarba cu amestecul de carne pana acesta scade.

Marunteste rosiile si adauga-le peste compozitie. Deasupra pune si pasta de tomate.
Dupa ce carnea este bine fiarta, da deoparte compozitia. Pune la fiert pastele de tip ravioli, conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce s-au fiert, scurge-le, apoi pune-le deasupra sosului bolognaise. Taie marunt frunzele de busuioc si presara-le peste pastele cu sos.
 

Cum se servesc ravioli cu sos bolognaise:
 

Se servesc calde.

Sursa foto: produsecora.roPoti incerca si varianta deja preparata a acestor paste. Mergi la Cora si achizitioneaza pastele semi-preparate Ravioli bolognaise. Intr-o tigaie pune o lingurita de ulei de masline, las-o sa se infierbante, toarna continutul cutiei, pe care il vei lasa sa se infierbante. Pune deasupra frunzele de busuioc proaspat taiate si asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Aseaza-le apoi pe farfurii . Produsul costa 4.39 lei.

Pofta buna!
 

Sursa foto : jimmyboi.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare