Feluri principale

#quiche cu nuci #retete simple #retete rapide # quiche cu praz #retete quiche #quiche

Quiche cu praz si nuci, un deliciu usor de preparat

Te-ai plictisit de retetele clasie pe care le prepari mereu, dar in acelasi timp nu ai curaj sa incerci retete noi de teama ca nu iti vor iesi? Te invitam sa incerci o reteta simpla de quiche cu praz si nuci. Este o reteta simpla, ce poate fi preparata de orice amator si este foarte gustoase. In plus, nu vei petrece mult timp in bucatarie.

Ingredinte pentru quiche cu praz si nuci

Pentru aluat

  • 250g de faina
  • 125g unt
  • 50ml apa rece
  • un praf de sare

Pentru umplutura

  • 40g unt
  • 2 fire de praz
  • 1 lingurita frunze de cimbru
  • 3 oua medii, bine batute
  • 100ml smantana lichida pentru gatit
  • 100ml lapte
  • 1/4 lingurita nucsoara, proaspat maciata
  • 3 linguri parmezan
  • 75g nuci, tocate marunt
  • 125g branza cu mucegai albastru (poate fi inlocuita cu orice branza grasa)
  • sare
  • piper

Cum se prepara quiche-ul cu praz si nuci

In robotul de bucatarie adauga faina, sarea si untul si amesteca bine pana la omogenizare. Va rezulta un aluat cu aspect sfaramicios. Adauga apa treptat si amesteca pana cand obtii un aluat ferm. Impacheteaza-l in folie de plastic si lasa-l la frigider timp de 30 de minute.

Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge o tava de tarta cu putin unt.

Intinde aluatul si adauga-l in tava unsa cu unt, avand grija sa acoperi si marginile acesteia. Inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita si lasa-l la frigider pentru inca 30 de minute.

Adauga aluatul la cuptor, direct din frigider, si lasa-l sa se coaca timp de 12 minute. Scoat-l si unge-l cu putin ou batut (din cel pregatit pentru umplutura) si mai coace-l timp de 5 minute.

Redu temperatura cuptorului la 160°C.

Intr-o tigaie incapatoare adauga untul si prazul taiat rondele si caleste totul pana cand prazul se inmoaie. Adauga cimbrul si asezoneza cu sare si piper dupa gust. Lasa-l sa se raceasca.

Intre timp mixeaza bine ouale impreuna cu smantana si laptele. Adauga nucsoara, parmezanul si asezoneaza cu sare si piper.

Adauga prazul peste aluatul copt si presara deaspura jumatate din cantitatea de nuci si branza cu mucegai, taiata cubulete mici. Adauga apoi mixul de ou cu smantana si lapte si scutura usor tava astfel incat oul sa se raspandeasca uniform in tava. La final presara nucile ramase peste umplutura.

Coace totul timp de 35-40 de minute.

Cum se serveste quiche-ul cu praz si nuci

Quiche-ul cu praz si nuci poate fi servit atat cald cat si rece, alaturi de o salata proaspata de sezon.

Sursa foto: kitchen-delights.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare