Feluri principale

#retete #pui #pui tandoori #tandoori

Pui tandoori

Puiul tandoori este un preparat savuros, foarte aromat si gustos. Este ideal pentru mesele festive, cu multi invitati. Se serveste cu orez fiert sau alte garnituri din legume.

Ingrediente pentru puiul tandoori


30 ml ulei de masline
5 grame coriandru macinat
5 grame chimion macinat
5 grame turmeric macinat
5 grame paprica
200 grame iaurt
10 ml suc de lamaie
4 catei de usturoi
10 grame ghimbir ras
sare
4 pulpe de pui
sare
piper.

Cum se prepara puiul tandoori

Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga coriandrul, chimionul, turmericul, paprica si piperul timp de 3 minute. Amesteca continuu.

Intr-un bol amesteca iaurtul cu sucul de lamaie, usturoiul, ghimbirul si sarea. Adauga si condimentele calite. Amesteca bine.

Cresteaza pulpele de pui si amesteca cu sosul cu iaurt si condimente. Acopera si lasa la marinat timp de o ora. De preferat este sa lasi timp de 6 ore.

Incinge gratarul si adauga pulpele de pui marinate. Lasa pe foc timp de 10 minute pe fiecare parte. Cand e gata, ia de pe foc si lasa sa se odihneasca timp de 5 minute.

Cum se serveste puiul tandoori

Puiul tandoori se serveste cu orez fiert, lipie sau sos de iaurt cu legume.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare