Puiul satay la gratar este usor de preparat si are o aroma orintala. Se serveste ca atare.
Ingrediente pentru puiul satay la gratar
5 grame turmeric
1 lemongrass
10 grame zahar
20 ml ulei
4 piepti de pui taiati in cubulete.
Pentru sosul satay:
5 grame ghimbir ras
1 ceapa tocata fin
1 catel de usturoi
5 grame fulgi de ardei iute
20 ml ulei de masline
50 grame alune tocate fin
20 grame pasta de tamardind
10 grame zahar brun.
Cum se prepara puiul satay la gratar
Intr-un bol amesteca turmericul cu lemongrassul, zaharul si uleiul. Adauga bucatelele de pui si amesteca. Acopera cu o folie de plastic si da la rece pentru 3 ore.
Pentru sosul satay, amesteca intr-un bol ghimbirul, ceapa, usturoiul si fulgii de ardei iute. Adauga si 1 lingura de apa.
Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga amestecul cu ceapa. Amesteca continuu timp de 5 minute. Adauga alunele si mai lasa pe foc 5 minute.
Intr-un bol amesteca pasta de tamarind cu o ceasca de apa. Adauga peste sosul din tigaie, alaturi de zahar. Amesteca si lasa pe foc timp de 20 de minute.
Aseaza cubuletele de pui pe frigarui si pune pe un gratar incins, timp de 2 minute pe fiecare parte. Frigaruile de pui se servesc cu sosul satay.
Cum se serveste puiul satay la gratar
Pui satay la gratar se serveste ca atare.
#retete #pui #pui la gratar #pui satay
Pui satay la gratar
Pui satay la gratar Puiul satay la gratar este usor de preparat si are o aroma orintala. Se serveste ca atare.- 2012-08-21 2012-08-21
Articole din mancare
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului