Feluri principale

# retete pui #masline verzi #pui marocan #pui cu masline

Pui marocan cu masline verzi

Puiul marocan cu masline verzi este foarte gustos si se serveste, de regula, alaturi cu o garnitura de orez basmati sau cuscus.


Ingrediente pentru pui marocan cu masline verzi

 

  • 4 linguri ulei de susan
  • 1 kg pulpe de pui
  • sare
  • 100 g ceapa alba tocata
  • 50 g ghimbir ras
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita paprika
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita sofran
  • 1 lamaie
  • 400 ml supa de legume
  • 200 g masline verzi
  • verdeata proaspata ( coriandru)
  • sare


Cum se prepara pui marocan cu masline verzi


Spala bine pulpele de pui, apoi pune-le intr-un vas incapator.

Presara deasupra pulpelor toate condimentele, ghimbirul ras si usturoiul tocat. Adauga zeama de la o lamaie si lasa pulpele la marinat, la frigider.

Intre timp, caleste ceapa pana devine aurie, adauga apoi si pulpele si lasa-le sa se prajeasca pe toate partile, circa 10 minute.

Stinge totul cu supa de legume, apoi adauga masline si lasa preparatul sa fiarba usor, circa 40 de minute.

Potriveste mancarea de gust, adaugand sare.


Cum se serveste pui marocan cu masline verzi


Serveste pulpele cu verdeata tocata deasupra.

Sursa foto: food52.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului