Puiul marocan cu masline verzi este foarte gustos si se serveste, de regula, alaturi cu o garnitura de orez basmati sau cuscus.
Ingrediente pentru pui marocan cu masline verzi
- 4 linguri ulei de susan
- 1 kg pulpe de pui
- sare
- 100 g ceapa alba tocata
- 50 g ghimbir ras
- 2 catei usturoi
- 1 lingurita paprika
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingurita sofran
- 1 lamaie
- 400 ml supa de legume
- 200 g masline verzi
- verdeata proaspata ( coriandru)
- sare
Cum se prepara pui marocan cu masline verzi
Spala bine pulpele de pui, apoi pune-le intr-un vas incapator.
Presara deasupra pulpelor toate condimentele, ghimbirul ras si usturoiul tocat. Adauga zeama de la o lamaie si lasa pulpele la marinat, la frigider.
Intre timp, caleste ceapa pana devine aurie, adauga apoi si pulpele si lasa-le sa se prajeasca pe toate partile, circa 10 minute.
Stinge totul cu supa de legume, apoi adauga masline si lasa preparatul sa fiarba usor, circa 40 de minute.
Potriveste mancarea de gust, adaugand sare.
Cum se serveste pui marocan cu masline verzi
Serveste pulpele cu verdeata tocata deasupra.
Sursa foto: food52.com