Daca vrei sa aduci savoarea mancarurilor africane in bucataria ta, poti prepara un pui marocan delicios, care nu necesita mult timp in bucatarie, iar gustul imbietor ii va incanta pe invitatii tai.
Ingredientele pentru puiul marocan:
- 4 piepti de pui
- 3 linguri de ulei
- 2 cepe: 1 tocata si 1 felii
- 100 g de rosii
- 100 g de ghimbir
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura de turmeric
- 1 lingurita de chimion, 1 de coriandru si 1 de scortisoara
- 1 dovleac mare
- 600 ml supa de pui
- 2 linguri de zahar brun
- 2 linguri otet de vin rosu
- 100 g de cirese uscate
Cum se prepara puiul marocan:
Condimenteaza pieptul de pui si rumeneste-l in 2 linguri de ulei intr-un vas termorezistent. Mixeaza ceapa tocata, rosiile, ghimbirul si usturoiul, pana cand obtii o pasta groasa.
Caleste ceapa feliata in uleiul ramas in vas, apoi adauga condimentele si pasta si mai lasa-le cateva minute pe foc. Adauga puiul in vas, impreuna cu dovleacul, supa, zaharul si otetul si lasa-le sa fiarba 30 de minute. Apoi adauga ciresele si fierbe-le pana cand sosul se ingroasa. Taie puiul in bucatele mai mici si adauga-l inapoi in sos, apoi condimenteaza dupa gust.
Cum se serveste puiul marocan:
Puiul marocan se serveste cu ceapa rosie, coaja rasa de lamaie, menta, iaurt sau cuscus.