Ingrediente pentru friptura de pui pe pat de castane
- 1 pui
- 300 g castane dulci
- 2 mere
- 1 telina
- 5 linguri ulei
- 1 pahar bere
- 2 cani supa de pui
- 1 crenguta cimbru verde
- sare
- piper
- oregano
Cum se pregateste friptura de pui pe pat de castane
Spala bine puiul, apoi condimenteaza-l cu sare si piper, unge-l cu ulei si aseaza-l intr-un vas termorezistent.
Toarna in vas supa de pui strecurata, adauga oregano, apoi acopera tava cu o folie de aluminiu si da puiul la cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru aproximativ trei sferturi de ora. Scoate-l, indeparteaza folia de aluminiu si adauga berea si crenguta de cimbru, adauga si marul taiat felii, telina taiata cubulete si castanele, insa dupa ce le-ai fiert in prealabil.
Condimenteaza cu sare si piper si introdu din nou vasul in cuptor neacoperit pentru inca 15-20 de minute.
Cum se serveste friptura de pui pe pat de castane
Puiul se taie si se serveste cu garnitura de castane, mar si telina alaturi, asezonata cu sosul din tava.
Sursa foto: chickenroost.com