Puiul la cuptor cu chili si busuioc este un preparat savuros, potrivit pentru mesele speciale. Pentru acest preparat poti lasa puiul la marinat oricat de mult iti doresti. Vei obtine o mancare delicioasa, cu o carne moale si aromata.
Ingrediente pentru pui la cuptor cu chili si busuioc
- 10 ml ulei de masline
- 20 ml ulei de susan
- 10 grame mustar
- 20 ml sos de soia
- 10 ml otet
- 3 cepe
- 4 ardei chili
- 2 pulpe de pui
- 2 piepti de pui
- 8 foi de busuioc
-
sare
- piper.
Cum se prepara puiul la cuptor cu chili si busuioc
Intr-un bol, amesteca uleiul de masline cu uleiul de susan, sosul de soia si otetul. Asezoneaza cu sare si piper.
Adauga apoi ceapa tocata. Amesteca bine. Incorporeaza in compozitie si ardeii chili tocati.
Freaca apoi pulpele si pieptul de pui cu acest sos. Sigileaza apoi carnea intr-o punga si las-o la marinat peste noapte.
Aseaza puiul intr-o tava si da la cuptor timp de 40 - 50 de minute.
Cum se serveste puiul la cuptor cu chili si busuic
Aseaza puiul pe un platou. Stoarce putina zeama de lamaie si garniseste cu busuioc.