Puiul in stil roman este o reteta speciala, pe care o poti incerca atunci cand vrei sa pregatesti puiul diferit decat de obicei. Acest fel de mancare are la baza plantele aromatice, condimentele si prosciutto .
Ingrediente pentru pui in stil roman
- 4 bucati piept de pui
- 2 aripioare
- 1/2 lingurita sare + 1 lingurita
- 1/2 lingurita piper negru macinat + 1 lingurita
- 1/4 cana ulei de masline
- 1 ardei gras rosu, feliat
- 1 ardei galben, feliat
- 85 gr prosciutto, taiat
- 2 catei usturoi, tocati
- 1 cana rosii tocate
- 1/2 cana vin alb
- 1 lingura cimbru proaspat
- 1 lingurita frunze de oregano
- 1/2 cana supa de pui
- 2 linguri capere
-
1/4 cana frunze de patrunjel.
Cum se prepara puiul in stil roman
Da carnea cu jumatate de lingurita de sare si tot atat de piper. Incinge uleiul si prajeste puiul. Scoate carnea si pune ardeii si prosciutto-ul in tigaie, 5 minute. Pune usturoiul 1 minut. Adauga rosiile, vinul si ierburile. Pune inapoi carnea, toarna supa si lasa la fiert. Da focul mai mic, acopera cu un capac si fierbe 20 de minute.
Cum se serveste puiul roman
Adauga caperele si patrunjelul chiar inainte sa servesti.
Sursa foto : foodnetworktv.com