Ingrediente pentru puiul cu sos de unt si rozmarin
- un piept de pui dezosat si depielitat taiat in jumatate.
- 2 linguri unt
- ½ pahar vin alb
- ½ pahar smantana lichida
- 1 lingura rozmarin tocat marunt
- sare
- piper
Cum se prepara puiul cu sos de unt si rozmarin
Asezoneaza pipetul de pui cu sare si piper.
Intr-o tigaie incapatoare adauga o lingura de unt si prajeste puiul timp de 4-5 minute pe fiecare parte, sau pana cand devine auriu.
Scoate puiul pe o farfurie si adauga in tigaie vinul. Lasa-l sa dea in clocot, la foc mic, amestecand continuu. Adauga apoi smantana lichida si fierbe totul la foc mic pana cand sosul incepe sa se ingroase. Adauga apoi untul ramas si rozmarinul si mai lasa pe foc un minut. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Cum se serveeste puiul cu sos de unt si rozmarin
Taie pieptul de pui rondele si adauga sosul peste acestea. Serveste puiul impreuna cu o garnitura de orez sau de legume la abur sau la cuptor. Merge de minune alaturi de un pahar de vin alb.
Sursa foto: lmorgan880.wordpress.com