Ingrediente pentru puiul cu sos curry
- 500g pui, taiat cubulete
- 1 ceapa
- 4-5 catei usturoi
- 2 lingurite curry
- 1/3 lingurita pudra de ghimbir
- 200 ml lapte cocos
- 250 ml supa pui
- 1 lime
- 2 linguri sos soia
- 1 lingura zahar brun
- sare
- piper negru proaspat macinat
- 5 linguri ulei de masline
Cum se prepara puiul cu sos curry
Asezoneaza bucatile de pui cu sare si piper. Intr-o cratita nonaderenta adauga uleiul si pune-l la incins si prajeste puiul pana devine usor auriu. Scoate-l apoi pe o farfurie.
In uleiul ramas adauga ceapa taiata julienne si usturoiul taiat marunt. Cand ceapa incepe sa se inmoaie, adauga pudra de curry, ghimbirul si zaharul. Caleste-le impreuna timp de 30 de secunde apoi adauga supa de pui, laptele de cocos, sosul de soia. Cand supa incepe sa clocoteasca adauga puiul si zeama de lime. Lasa totul sa fiarba aproximativ 20 de minute. Puiul este gata cand sosul scade suficient de mult incat sa devina gros ca o smantana. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust, daca este necesar.
Cum se serveste puiul cu sos curry
Serveste puiul cu sos curry alaturi de o garnitura simpla de orez si un pahar de vin alb.
Sursa foto: taste.com.au