Feluri principale

Pui cu parmezan si garnitura de vinete cu rucola

Vrei sa experimentezi o reteta noua, gustoasa si usor de preparat? Incearca o reteta de pui cu parmezan si garnitura de vinete si rucola. Se prepara in doar cateva minute si este perfecta atat pentru o cina in familie cat si pentru o masa alaturi de prieteni.

 

 Ingrediente:

  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 vanata mare, feliata subtire
  • 1 cana busuioc proaspat
  • 1 ceapa, taiata cubulete
  • 3 rosii taiate in cuburi
  • 1 lingura de otet de vin rosu
  • 50 g  parmezan
  • 1 cana de pemet
  • 0,5 cana de faina
  • 2 oua
  • 4 fileuri mari de piept de pui
  • branza de mozzarella rasa
  • 60 g de rucola

Cum se prepara

Pune o lingura de ulei de masline la incins intr-o tigaie incapatoare. Taie vinetele felii si prajeste-le pe ambele parti in acea lingura de ulei. Acestea nu trebuie sa balteasca in ulei ci doar sa nu se lipeasca de tigaie.

Intre timp, toaca marunt busuiocul. Amesteca-l cu ceapa, rosiile, otetul si doua lingurite de ulei intr-un recipient mic. Adauga rucola si amesteca usor. 

Preincalzeste cuptorul la 200°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt. Rade parmezanul si pune-l de-oparte.

Intr-o farfurie adauga ouale si bate-le bine. Pe o alta farfurie adauga faina, iar pe alta pesmetul.

Asezoneaza puiul cu sare si piper si apoi tavaleste-l bine prin faina. Scufunda-l prin oua, apoi da-l prin pesmet.  

Intr-o tigaie, incalzeste uleiul ramas si prajeste puiul pe ambele parti pana se rumeste. Adauga-l apoi in tava pregatita, presara parmezanul deasupra si baga-l in cuptorul incins timp de 3-4 minute.

Cand este gata, scoate puiul si presara mozzarella deasupra. Mai coace timp de maxim 5 minute sau pana cand branza se topeste.

Serveste puiul alaturi de felii de vinete si salata de rosii cu busuioc si rucola. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare