Ingrediente:
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 vanata mare, feliata subtire
- 1 cana busuioc proaspat
- 1 ceapa, taiata cubulete
- 3 rosii taiate in cuburi
- 1 lingura de otet de vin rosu
- 50 g parmezan
- 1 cana de pemet
- 0,5 cana de faina
- 2 oua
- 4 fileuri mari de piept de pui
- branza de mozzarella rasa
- 60 g de rucola
Cum se prepara
Pune o lingura de ulei de masline la incins intr-o tigaie incapatoare. Taie vinetele felii si prajeste-le pe ambele parti in acea lingura de ulei. Acestea nu trebuie sa balteasca in ulei ci doar sa nu se lipeasca de tigaie.
Intre timp, toaca marunt busuiocul. Amesteca-l cu ceapa, rosiile, otetul si doua lingurite de ulei intr-un recipient mic. Adauga rucola si amesteca usor.
Preincalzeste cuptorul la 200°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt. Rade parmezanul si pune-l de-oparte.
Intr-o farfurie adauga ouale si bate-le bine. Pe o alta farfurie adauga faina, iar pe alta pesmetul.
Asezoneaza puiul cu sare si piper si apoi tavaleste-l bine prin faina. Scufunda-l prin oua, apoi da-l prin pesmet.
Intr-o tigaie, incalzeste uleiul ramas si prajeste puiul pe ambele parti pana se rumeste. Adauga-l apoi in tava pregatita, presara parmezanul deasupra si baga-l in cuptorul incins timp de 3-4 minute.
Cand este gata, scoate puiul si presara mozzarella deasupra. Mai coace timp de maxim 5 minute sau pana cand branza se topeste.
Serveste puiul alaturi de felii de vinete si salata de rosii cu busuioc si rucola.