Puiul cu lamaie si sos de ciuperci este o alternativa potrivita pentru momentele in care vrei sa incerci o mancare delicioasa. Desi are un timp de preparare redus , acest fel de mancare este nu doar foarte rapid , ci si foarte gustos.
Ingrediente pentru puiul cu lamaie si sos de ciuperci:
-
3 piepturi de pui, curatate de oase si taiate in jumatate
-
1 lingura de ulei de masline
-
1 lamaie
-
Un sfert de cana de unt
-
3 cani de ciuperci proaspat taiate
-
O jumatate de cana de zeama de pui (poate fi obtinuta din fierberea puiului sau amestecand apa cu concentrat de pui)
-
2 linguri de faina
-
1 lingura de patrunjel proaspat tocat.
Cum se prepara puiul cu lamaie si sos de ciuperci:
-
Incalzeste cuptorul la nivelul 3-4.
-
Pune uleiul de masline intr-un vas de sticla termorezistent, pe care il folosesti pentru gatit. Adauga cele 6 jumatati de piept de pui, ungand fiecare parte a puiului cu ulei.
-
Stoarce sucul de la o jumatate de lamaie peste pui. Restul de lamaie va fi taiata feliute si asezata deasupra fiecarei bucati de pui.
-
Da vasul cu puiul la cuptor pentru 30-40 de minute.
-
Intr-o tigaie larga pune la topit un sfert de cana de unt sau margarina . Adauga ciupercile taiate si pune-le la prajit pentru aproximativ 6 minute.
-
Presara deasupra faina si amesteca.
-
Adauga zeama de pui, amestecand pana vei obtine un sos subtire.
-
Lasa-l sa scada, la foc mic, adaugand, daca e nevoie putina zeama astfel incat sa rezulte un sos cremos.
-
Adauga patrunjelul tocat in ultimul minut, inainte sa il iei de pe foc.
Cum se serveste puiul cu lamaie si sos de ciuperci:
-
Pune pe farfurie pieptul de pui si deasupra toarna sosul. Il poti pune langa un pilaf de orez.
- Se serveste cald.
Pofta buna!