Puiul cu ciuperci si usturoi in vin este un preparat potrivit pentru pranz sau cina si poate fi facut in mai putin de 25 de minute .
Ingrediente pentru pui
- 115 gr taitei din ou;
- 450 gr piept de pui dezosat, fara piele;
- 2 linguri faina;
- 1/2 lingurita sare;
- 1/4 lingurita piper negru;
- 2 linguri ulei de masline;
- 1 lingura usturoi tocat;
- 1.2 lingurita tarhon uscat;
- 225 gr ciuperci feliate;
- 1/2 cana vin alb sec;
- 1/2 cana supa de pui dietetica;
- 1/4 cana parmezan ras.
Cum se prepara puiul
Fierbe taiteii. Scurge-i bine si pune-i intr-un vas acoperit, la cald. Amesteca 1 lingura faina, 1/4 lingurita sare, 1/8 lingurita piper. Taie puiul si pune-l intr-o cratita. Pune compozitia de faina peste carne si amesteca.
Incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie la foc mediu si prajeste puiul 4 minute. Scoate-l din tigaie si adauga 1 lingura de ulei. Prageste usturoiul, tarhonul si ciupercile. Lasa-le 3 minute pana se evaporeaza lichidul. Toarna vinul si lasa-l 1 minut . Adauga 1 lingura de faina si amesteca 1 minut. Toarna supa, adauga sare si piper.
Pune puiul inapoi in tigaie, acopera si fierbe 2 minute. Da capacul la o parte si gateste inca 1 minut. Adauga taiteii si lasa 1 minut.
Cum se serveste puiul
Se serveste cu branza rasa.
Sursa foto: typepad.com