Feluri principale

#prune #retete #feluri principale #retete prune

Prunele, bune nu doar in deserturi! 3 mancaruri delicioase cu aceste fructe de toamna

2. Piept de pui la gratar cu prune si nuci

Ingrediente:

  • 4 bucati de piept de pui
  • 2 prune mari, tocate marunt
  • 1/2 cana suc de portocale
  • 2 linguri ceapa rosie tocata marunt
  • 1 lingura miere
  • 1 1/2 lingurite coaja rasa de portocala
  • 1/2 cana nuci maruntite
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita de fulgi de ardei rosii

Mod de preparare:

Pregateste garnitura: amesteca prunele, nucile, 1/4 cana de suc de portocale, ceapa, mierea si 1/2 lingurita din coaja de lamaie intr-un bol mediu.

Amesteca separat, intr-o farfurie, uleiul, sarea, fulgii de ardei, restul de suc si de coaja de portocale. Tavaleste pieptul de pui prin acest dressing si lasa-l sa stea la frigider in jur de 30 de minute in marinata.

Pune pieptul pe gratarul incins si lasa-l cam 5 minute pe fiecare parte. Serveste puiul fript cu sosul sau garnitura din nuci si prune.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare