Ingrediente pentru ardei umpluti cu pasta de ton
- 2 ardei grasi
- 3 felii de paine
- 200 g ton la cutie
- 3 fileturi ansoa
- 3 lingurite de capere
- 1 catel de usturoi
- 1 rosie
- 10 masline
- oregano
- 3 fire de patrunjel
- 100 g branza cheddar
- ulei de masline
- sare
Cum se prepara ardeii umpluti cu pasta de ton
Inmoaie painea in lapte, stoarce feliile si amesteca-le cu tonul. Taie maslinele rondele, iar rosiile, cubulete. Caperele, patrunjelul si fileturile de ansoa se toaca marunt, la fel si usturoiul. Se amesteca toate cu tonul si painea si se se sareaza dupa gust.
Taie ardeii in doua si scoate-le cotoarele. Umple-i cu compozitia pregatita anterior, stropeste-i cu ulei de masline si rade deasupra branza cheddar. Intr-o tava acoperita cu hartie aseaza ardeii umpluti si da-i la cuptorul incalzit la 180 de grade pana cand se rumenesc, iar branza se topeste si devine aurie.
Cum se servesc ardeii umpluti cu pasta de ton
Ardeii umpluti cu pasta de ton se servesc calduti, ca fel principal, cu un pahar de vin alb. Ardeii vor ramane usor crocanti, in contrast cu textura moale a pastei de ton.
Sursa foto: macnifique.com