Feluri principale

#reteta sarmale #Chef Catalin Scarlatescu #sarmale

Prepara sarmale dupa reteta secreta a lui Chef Scarlatescu. Ingredientul secret pe care il foloseste

Chef Catalin Scarlatescu are o reteta speciala de sarmale. Pentru ca ii place sa impartaseasca si cu admiratorii sai, acesta a divulgat reteta lui pentru acest preparat traditional atat de iubit de romani.

Ingrediente pentru reteta de sarmale a lui Chef Scarlatescu

  • 2 kg ceapa
  • 4 kg de carne tocata de porc
  • 500 g orez
  • 40 g piper
  • 11 g sare/kg carne
  • o bucata de afumatura
  • bulion
  • varza murata

Mod de preparare

Toaca ceapa marunt, apoi caleste-o pana cand devine usor aurie. Las-o putin sa se raceasca apoi, amestec-o cu carnea tocata, orezul spalat in prealabil, cimbru, sare, piper.

Alege cu grija frunzele de varza murata si impatureste in ele compozitia. Toaca varza si amestec-o cu putin bulion. Mai intai, asezam un strat de varza, peste care adaugam cateva foi de dafin, dupa care asezam in mijloc o bucata generoasa de afumatura si incepem sa punem un strat de sarmale. Repetam cu un strat de varza si unul de sarmale pana cand umplem oala. Adaugam apa si un pic de ulei, dupa care le bagam la cuptor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului