Ingrediente:
- 1 litru lapte natural
- 2 linguri iaurt bio (fara adaus de sare, zahar sau arome)
- un praf sare
Cum se prepara:
Intr-o oala mare pune laptele la fiert, impreuna cu sarea. Alege o oala mai mare, deoarece odata ce incepe sa fiarba, laptele se va umfla.
Lasa laptele la foc mediu pana incepe sa fiarba, apoi da focul la minim si lasa-l sa clocoteasca timp de 10-15 minute, avand grija sa nu dea in foc.
Pune apoi laptele la racit pana in momentul in care poti atinge oala cu mana fara sa te frigi. Adauga apoi iaurtul si amesteca foarte bine cu un tel.
Toarna laptele intr-un recipient si inveleste recipientul intr-o patura pentru a sta la cald. Lasa-l asa timp de 5-8 ore. Atentie, cu cat laptele sta mai mult la temperatura camerei cu atat iaurtul va fi mai acru.
Pastreaza apoi iaurtul la firgider.
Sursa foto: pixabay.com