Porcul copt dupa metoda chinezeasca este un preparat savuros. Combinati de sosuri si ingrediente este inedita si ii ofera un gust deosebit. Se serveste cu diverse garnituri .
Ingrediente pentru porcul chinezesc
- 1 ceapa mica
- 6 catei de usturoi
- 40 grame ghimbir
- 100 ml sos de stridii
- 50 ml sos hoisin
- 20 grame pasta de tomate
- 500 grame carne de porc
- 10 ml ulei de masline.
Cum se prepara porcul copt dupa metoda chinezeasca
Cu ajutorul unui blender amesteca ceapa cu usturoiul si ghimbirul. Amesteca pana obtii o pasta omogena. Transfera compozitia intr-un bol si adauga sosul de stridii, sosul hoisin si pasta de tomate. Amesteca totul bine.
Aseaza carnea de porc intr-o tava din ceramica pentru cuptor. Adauga jumatate din sos. Da tava cu carne la frigider si lasa la marinat pe durata noptii.
Intr-o tigaie mare incinge uleiul. Adauga carnea de porc si prajeste-o bine pe toate partile. Adauga apoi si restul de sos. Transfera totul intr-o tava de cuptor. Da carnea la cuptor pentru 30 de minute.
Cum se serveste porcul copt dupa metoda chinezeasca
Porcul copt dupa metoda chinezeasca se serveste cald, cu diverse garnituri.