Feluri principale

#placinta # placinta rustica #placinta dovlecei # placinta spanac

Placinta rustica cu legume de toamna

Aroma minunata a legumelor, combinata cu cea a branzeturilor si a aluatului de foitaj transforma aceasta placinta rustica intr-o placinta regala. Efortul depus pentru a o prepara va fi recompensat inzecit de aprecierile familiei si ale musafirilor, care cu siguranta o vor adora.

Ingrediente pentru placinta rustica cu legume de toamna

  • 350 g dovlecei curatati de coaja si seminte, taiati cubulete
  • 3 oua
  • 750 g cani branza ricota
  • 250 g parmezan
  • 1 lingurita frunze de salvie tocate marunt
  • 1 lingurita apa
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 g spanac congelat
  • 2 catei de usturoi
  • ΒΌ lingurita scortisoara
  • 3 bucati aluat de foitaj congelat

Cum se prepara placinta rustica cu legume de toamna

Preincalzeste cuptorul la 200oC. Intr-o tava unsa cu ulei, adauga dovleceii si coace-i timp de 15 minute.

Intre timp, adauga in robotul de bucatarie doua oua, branzeturile si salvia si amesteca totul bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Intr-un alt bol, amesteca bine 1 ou impreuna cu o lingurita de apa.

Intr-o tigaie incapatoare, adauga uleiul si caleste, la foc mic, ceapa pana incepe sa se rumeneasca. Adauga apoi spanacul, usturoiul si nucsoara. Lasa totul sa dea in clocot timp de doua minute. Asezoneaza apoi cu sare si piper dupa gust.

Unge cu unt o forma de copt rotunda. Adauga in tava o bucata aluat de foitaj. Lasa marginile acesteia sa acopere marginile vasului, si unge aluatul cu mixul de ou si apa. Adauga jumatate din cantitatea de dovlecei, apoi jumatate din cantitatea de branza iar la final adauga jumatate din cantitatea de spanac. Adauga a doua foaie de aluat si repeta procedeul de mai sus, iar la final adauga ultima foaie de aluat. Taie marginile acesteia si unge totul cu mixul de ou. Din aluatul ramas poti realiza decoratiuni in forma de frunze.

Adauga tava la cuptor si coace timp de 40-45 minute la 200oC.

Cum se serveste placinta rustica cu legume de toamna

Lasa placinta sa se raceasca timp de 30-40 minute inainte de a o taia. Se serveste calduta sau la temperatura camerei, alaturi de o lingura de iaurt.

Sursa foto: tasteofhome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare