Ingrediente pntru piureul de telina cu alune
- 0.5 kg cartofi taiati cubulete
- 0.5 kg telina taiata cubulete
- 60g unt
- 60g smantana grasa
- 100-200 ml lapte
- 50g alune(sau nuci)
- sare
- piper
Cum se prepara piureul de telina cu alune
Pune la fiert in apa cu sare telina si cartofii. Cand sunt gata, scurge-le de zeama si paseaza-le. Adauga peste acestea untul taiat cubulete si amesteca bine. Incorporeaza poi smantana si adauga atat lapte cald cat este nevoie pentru a obtine consistenta dorita. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Intre timp prajeste alunele sau nucile in cuptor si taie-le bucatele. Adauga-le peste piure in momentul servirii.
Cum se serveste piureul de telina cu alune
Poti servi piureul de telina cu alune ca atare sau ca garnitura alaturi de preparatele din carne.
Sursa foto: foodnetwork.com