Feluri principale

#retete garnituri #piure de dovlecei # garnituri

Piure de dovlecei, o garnitura rapida si sanatoasa

Piureul de dovlecei este gata in doar cateve minute si nu ai cum sa dai gres cu aceasta reteta usoara. Este ideal alaturi de fripturi, sau consumat ca atare, daca esti la dieta. Iata de ce ai nevoie.

Ingrediente pentru piureul de dovlecei

  • 2 dovlecei, proaspeti
  • 40 ml ulei de masline sau unt topit
  • o ceapa alba, mare
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie

Cum se prepara piureul de dovlecei

Curata dovleceii de coaja si taie-i cubulete. Taie si ceapa si usturoiul marunt.

Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul la incins si caleste ceapa pana devine sticloasa. Adauga apoi dovleceii si usturoiul si caleste totul pana ce dovleceii sunt bine patrunsi. Asezoneaza cu putina sare.

Cand sunt gata, iar zeama lasata se evapora, adauga compozitia la blender si amesteca totul foarte bine pana obtii o crema omogena. Asezoneaza dupa gust cu sare, piper si zeama de lamaie.

Cum se serveste piureul de dovlecei

Serveste piureul de dovlecei alaturi de o friptura la gratar. Pentru un aspect mai placut il poti decora cu patrunjel tocat.

Sursa foto: shockinglydelicious.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete