Feluri principale

#pilaf #pastarnac #retete pastarnac

Pilaf cu pastarnac

Pilaful cu pastarnac este un preparat cremos si savuros, ideal in zilele friguroase. Se prepara usor si este foarte aromat. Se serveste cu patrunjel tocat.


Ingrediente pentru pilaful cu pastarnac

  • 300 grame orez
  • 1 cub concentrat de supa
  • 140 grame linte rosie
  • 200 grame pastarnac ras
  • 800 grame pastarnac taiat in sferturi
  • 40 ml ulei de masline
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 20 grame seminte de chimion
  • 20 ml miere
  • 3 cepe tocate
  • 10 grame turmeric
  • 10 grame coriandru macinat
  • 100 grame stafide
  • 25 grame unt
  • iaurt


Cum se prepara pilaful cu pastarnac

Lasa orezul la inmuiat timp de ora. Intr-o cratita cu apa clocotita dizolva cubul de supa si adauga orezul si lintea. Lasa la fiert timp de 5 minute dupa care scurgi bine.

Intr-o tava amesteca feliile de pastarnac cu 2 linguri de ulei de masline, coaja de lamaie, semintele de chimion, miere, sare si piper si da la cuptor pentru 30 de minute.

Intre timp, incinge o lingura de ulei intr-o cratita si caleste ceapa. Adauga toate condimentele, pastarnacul ras si stafidele.

Adauga orezul si lintea peste aceste ingrediente, impreuna cu untul si restul de ulei de masline. Lasa pe foc timp de 30 de minute.


Cum se serveste pilaful cu pastarnac

Pilaful cu pastarnac se serveste cu zeama de lamaie si patrunjel tocat pe deasupra.

Sursa foto: finecooking.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului