Pilaful cu pastarnac este un preparat cremos si savuros, ideal in zilele friguroase. Se prepara usor si este foarte aromat. Se serveste cu patrunjel tocat.
Ingrediente pentru pilaful cu pastarnac
- 300 grame orez
- 1 cub concentrat de supa
- 140 grame linte rosie
- 200 grame pastarnac ras
- 800 grame pastarnac taiat in sferturi
- 40 ml ulei de masline
- coaja rasa de la 2 portocale
- 20 grame seminte de chimion
- 20 ml miere
- 3 cepe tocate
- 10 grame turmeric
- 10 grame coriandru macinat
- 100 grame stafide
- 25 grame unt
- iaurt
Cum se prepara pilaful cu pastarnac
Lasa orezul la inmuiat timp de ora. Intr-o cratita cu apa clocotita dizolva cubul de supa si adauga orezul si lintea. Lasa la fiert timp de 5 minute dupa care scurgi bine.
Intr-o tava amesteca feliile de pastarnac cu 2 linguri de ulei de masline, coaja de lamaie, semintele de chimion, miere, sare si piper si da la cuptor pentru 30 de minute.
Intre timp, incinge o lingura de ulei intr-o cratita si caleste ceapa. Adauga toate condimentele, pastarnacul ras si stafidele.
Adauga orezul si lintea peste aceste ingrediente, impreuna cu untul si restul de ulei de masline. Lasa pe foc timp de 30 de minute.
Cum se serveste pilaful cu pastarnac
Pilaful cu pastarnac se serveste cu zeama de lamaie si patrunjel tocat pe deasupra.
Sursa foto: finecooking.com