Feluri principale

#sos de vin # retete vita #vita sos vin

Piept de vita in sos de vin rosu

Intampina-ti invitatii cu o friptura delicioasa, aromata si cu un aspect spectaculos: piept de vita in sos de vin rosu. Musafirii tai vor fi cu siguranta incantati de acest preparat savuros.


Ingrediente pentru pieptul de vita in sos de vin rosu:

  • 1 kg si jumatate de piept de vita
  • 2 catei de usturoi
  • 125 g bacon
  • 500 g ceapa
  • 400 g morcovi
  • 1 sticla de vin rosu
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingurita de zahar
  • crengute de rozmarin


Cum se prepara pieptul de vita in sos de vin rosu:

Impaneaza pieptul de vita cu usturoi si crengute de rozmarin si asezoneaza-l cu sare.

Incinge o lingura de ulei intr-o tigaie si prajeste la foc incet carnea cateva minute, apoi transfer-o intr-un castron mai mare. Taie baconul bucatele micute si impaneaza cu el carnea. Caleste ceapa si morcovii, pana cand capata o nuanta aurie, apoi pune-le deoparte.

Adauga peste carne vinul, frunzele dafin si zaharul, apoi pune-le la cuptor aproximativ doua ore.

Dupa 30 de minute, adauga peste carne si legumele.


Cum se serveste pieptul de vita in sos de vin rosu:

Pieptul de vita in sos de vin rosu se serveste cald, cu legume.

Sursa foto: todaysparent.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete