Feluri principale

# piept de rata #portocale #cirese #rata # retete rata #vin porto # salota

Piept de rata cu vin de Porto si sos de cirese

Pieptul de rata cu vin de Porto si sos de cirese este un preparat care pare complicat. In realitate, ingredientele nu sunt nici multe, nici complicate. Pregateste aceasta mancare cand ai invitati la masa .
 

Ingrediente pentru pieptul de rata cu vin de Porto si sos de cirese
 

Cum se prepara pieptul de rata cu vin de Porto si sos de cirese
 

Da carnea de rata cu sare si piper. Cresteaza pielea de pe pieptul de rata si apoi pune carnea intr-o tigaie, cu pielea in jos. Lasa carnea pe foc pana cand incepe sa-si schimbe culoarea, in jur de 10 minute. Intoarce carnea si las-o cam 3 minute. Apoi aseaza pieptul de rata intr-o tava si baga tava la cuptor, la 22 grade Celsius, pentru 12 minute. Scoate apoi tava si las-o sa stea 5 minute.

Scurge grasimea si pune carnea inapoi intr-o tigaie. Adauga ceapa si soteaza. Toarna vinul de Porto si sucul de portocale. Adauga coaja de portocale si ciresele si lasa sa fiarba panna cand da in clocot. Mai tine mancarea pe foc vreo 5 minute, astfel incat lichidul sa se ingroase. Zdrobeste ciresele pentru a obtine un sos gros.
 

Cum se serveste pieptul de rata cu vin de Porto si sos de cirese
 

Se feliaza pe diagonala si se serveste cu sosul de cirese si de vin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete