Daca iti place sa gatesti mancaruri cu piept de pui, incearca combinatii noi, inedite. Ce-ai spune de niste piept de pui umplut cu mere , dar si cu prosciutto ? Ingredientele sunt simple, relativ putine, iar preparatul va fi gata in doar 45 de minute.
Ingrediente pentru piept de pui umplut cu prosciutto si mere
- 4 bucati piept de pui, dezosate si fara piele
- ½ cana mere taiate fin
- 4 felii de prosciutto
- 1/8 si 1/2 lingurite condimente pentru placinta de mere
- 1 lingura unt
- 1 lingura faina integrala
- 2/3 cani de lapte
-
piper negru macinat
Cum se prepara pieptul de pui umplut cu prosciutto si mere
Incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Apoi pregateste o tava pentru cuptor, dand-o cu niste ulei sau unt.
Pune intr-un castron 1/8 lingurita condimente pentru placinta de mere impreuna cu merele taiate. Amesteca bine.
Aseaza pieptul de pui pe un tocator si bate-le cu un ciocan de carne astfel incat sa se subtieze. Aseaza apoi cate o felie de prosciotto pe fiecare piept de pui, ia ¼ din compozitia de mere si unge cu ea un piept de pui. Repeta procedura pentru cel de-al doilea. Apoi ruleaza pieptul de pui si prinde-l cu o scobitoare. Apoi ia ½ lingurita de condimente pentru placinta de mere si presara peste pieptul de pui. Il poti pune acum un tava.
Lasa-l la cuptor cam 30 de minute. Cand puiul este aproape facut, topeste niste unt intr-o tigaie, la foc mediu.
Adauga faina si amesteca, pentru a rezulta un soi de pasta. Toarna lapte si piper si lasa-l pe foc pana incepe sa fiarba. Tine pe foc pana cand sosul se intareste, cam 5 minute.
Cum se serveste pieptul de pui umplut cu prosciutto si mere
Se toarna sosul din tigaie peste pieptul de pui si se serveste cald.