Pieptul de pui la cuptor cu mere este un preparat foarte aromat, care se poate servi cand iti doresti o cina usoara.
- 1/2 kg piept de pui la cuptor cu mere
- 3 mere acrisoare
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei
- 2 gutui
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lamaie
- 1 catel usturoi
- sare
- piper
Taie pieptul de pui in bucati egale. Curata usturoiul in feliute, pe care le folosesti la impanarea pieptului de pui.
Pune uleiul intr-un vas termorezistent, apoi aseaza carnea impanata si unge-o deasupra cu unt. Condimenteaza totul cu sare si piper.
Adauga dupa 10 minute si doua linguri de apa. Intre timp, curata merele, taie-le in sferturi si adauga-le langa piept. Presara zaharul, scortisoara si zeama de lamaie, dar mai lasa tava la cuptor pana ce pieptul de pui se rumeneste usor.
Serveste friptura calda.
Foto: health.com