Feluri principale

#pui cu zucchini #retete simple #zucchini # retete pui #prosciutto #retete rapide #retete zucchini #piept de pui #retete piept de pui

Piept de pui cu zucchini si prosciutto

Vrei sa prepari o masa rapida si gustoasa, dar in acelasi timp sanatoasa? Poti incerca aceasta reteta de pui cu zucchini si prosciutto. Se prepara in doar cateva minute iar rezultatul este spectaculos.

 

Ingredinte pentru puiul cu zucchini si prosciutto

  • 1 piept de pui dezosat si depielitat, taiat in jumatate
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita piper (sau dupa gust)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4-5 felii prosciutto
  • 1 zucchini
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lamaie

Cum se prepara puiul cu zucchini si prosciutto

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Spala bine dovlecelul, taie-i capetele si taie-l in jumatate, pe lungime. Taie apoi in felii de aproximativ un centimetru grosime.

Curata usturoiul si taie-l foarte marunt.

Asezoneaza puiul cu sare si piper. Intr-o tigaie care poate fi pusa la cuptor adauga o lingura de ulei de masline si las-o la incins. Prajeste puiul pe aragaz timp de doua minute pe ambele parti.

Adauga apoi tigaia la cuptor si lasa-l sa se coaca timp de 8 minute sau pana cand este bine patruns.

Intre timp, intr-o alta tigaie adauga restul de ulei si pajeste feliile de prosciutto pana devin crocante. Scoate-le pe o fafurie si adauga in tigaie, peste grasimea ramasa usturoiul si zucchini. Asezoneaza cu sare si piper si gateste totul pana cand zucchini se inmoaie.

Scoate puiul din cuptor, taie-l felii si pune-l peste legume. Adauga si bucatile de prosciutto si amesteca totul. Adauga zeama de lamaie dupa gust. Amesteca bine apoi ia tigaia de pe aagaz.

Cum se serveste puiul cu zucchini si prosciutto

Serveste puiul cu zucchini si prosciutto alaturi de o un pahar de vin alb sau, daca vrei o batura racoritoare poti opta pentru o limonada.

Sursa foto: realsimple.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete