Feluri principale

#plante aromatice #paste #retete #parmezan # paste parmezan

Peste in crusta de parmezan, lamaie si plante aromatice

Pestele in crusta de parmezan si lamaie este un fel de mancare foarte aspectuos, pe care-l poti face cand ai musafiri la masa. Crocant, acrisor si parfumat cu plante aromatice, acest fel de mancare este unul sanatos si usor de digerat.

Ingrediente pentru peste cu parmezan si lamaie

50 gr pesmet
1 lamaie
25 gr parmezan ras
2 lingurite patrunjel tocat
4 fileuri de peste alb
50 gr unt

Cum se prepara pestele cu parmezan si lamaie

Coaja lamaii se rade si se pune deoparte. Stoarce lamaia si pastreaza sucul. Amesteca pesmetul cu coaja de lamaie, parmezanul si patrunjelul. Adauga sare si piper dupa gust.

Da pestele cu sare, incinge intr-o tigaie uleiul si prajeste pestele 3 minute. Intoarce fileul si presara pe el compozitia de pesmet. Pune apoi cratita sub grillul cuptorului pentru inca 3 minute. Adauga untul in oala si sucul de lamaie. Asteapta pana cand untul se topeste si obtii un sos.

Cum se serveste pestele cu parmezan si lamaie

Pestele se serveste imediat.

Foto: cookingpanda.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare