Ingrediente pentru paste vegetariene cu broccoli si mazare
- 350g paste
- 140g broccoli
- 200g boabe de mazare congelate
- 50g pastai de mazare congelate (optional)
- 150g mascarpone
- sucul si coaja de la o lamaie
- 100g parmezan ras
- o mana frunze de busuioc proaspat
- sare
- piper
Cum se prepara pastele vegetariene cu broccoli si mazare
Pune pastele la fiert in apa cu sare, intr-un vas inapator. Cand sunt aproape gata, adauga buchetelele de broccoli si mazarea si lasa sa mai fiarba aproximativ 3-4 minute. Nu uita ca pastele trebuie sa fie aldente.
Pastreaza o cana din apa in care au fiert pastele cu legumele apoi scurge-le de restul de zeama.
Adauga pastele intr-o oala, pune peste ele branza mascarpone, coaja si zeama de lamaie, busuiocul tocat si amesteca totul bine. Adauga atata apa cat este nevoie (asigura-te ca aceasta este inca fierbinte) pentru a obtine un sos cremos si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Adauga parmezanul ras deasupra si acopera cratita timp de 2-3 minute, pentru ca acesta sa se topeasca.
Cum se servesc pastele vegetariene cu broccoli si mazare
Poti servi pastele cu broccoli si mazare ca atare, sau ca garnitura alaturi de o friptura la gratar.
Sursa foto: legacyfoodstorage.com