Pastele umplute cu creveti constituie un preparat special si o surpriza placuta pentru cei dragi. Desi par complicate, aceste paste se fac usor, sunt foarte gustoase si de efect.
Ingrediente pentru paste umplute cu creveti si parmezan
- 225 gr paste tip cochilie
- 1 1/2 linguri ulei de masline
- 1/2 cana ceapa taiata
- 2 linguri usturoi tocat
- 1/2 cana branza degresata
- 1/4 cana lapte degresat
- 1/4 lingurita piper rosu macinat
- 1/3 cana busuioc proaspat, taiat
- 450 gr creveti curatati si taiati
- 1 lingura amidon cartofi
- 3 cani sos marinara pentru paste
- 1/3 cana parmezan ras.
Cum se prepara pastele umplute cu creveti si parmezan
Fierbe pastele conform instructiunilor si scurge-le bine. Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa 4 minute, apoi adauga usturoiul, un minut. Adauga branza, laptele si piperul. Tine pe foc pana se topeste branza, apoi ia tigaia de pe aragaz. Pune busuiocul.
Pune crevetii intr-un castron, adauga amidonul peste ei si amesteca. Toarna sosul de usturoi si amesteca iar. Umple pastele- scoici cu aceasta compozitie. Unge o tava cu ulei, pune 1 cana sos marinara pe fundul tavii, adauga pastele si toarna peste ele alte 2 cani de sos marinara. Adauga parmezan ras. Da la cuptor 30 minute la 220 grade Celsius.
Cum se servesc pastele umplute cu creveti si parmezan
Se servesc calde.
Sursa foto: kitchendaily.com