Pastele Pomodoro cu fasole si masline sunt un preparat gustos, pe baza de legume. Foloseste putin ulei de masline si usturoi pentru a aroma acest fel de mancare.
Ingrediente pentru paste Pomodoro cu fasole si masline
- 230 grame paste
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 cana fasole la conserva, scursa
- 1 catel de usturoi, tocat
- 450 gr rosii, taiate
- 1/4 cana masline negre , fara samburi, taiate
- 1/2 cana busuioc proaspat, tocat
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 cana branza Romano, rasa
-
piper negru macinat.
Cum se prepara pastele Pomodoro cu fasole si masline
Pune o oala cu apa la fiert si adauga pastele. Lasa-le sa fiarba cam 8 - 10 minute, pana sunt al dente. Scurge-le bine.
Incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Pune fasolea si usturoiul, apoi lasa pe foc cam 3 minute, amestecand mereu.
Ia tigaia de pe foc. Adauga rosiile, busuiocul, maslinele, sarea si piperul.
Amesteca pentru omogenizare.
Cum se servesc pastele Pomodoro cu fasole si masline
Se servesc calde, cu branza rasa pe deasupra.
Sursa foto: familyoven.com