Ingrediente pentru pastele fainoase cu cinci tipuri de branza
- 450g paste fainoase (de preferat penne)
- 2 cani smantana de gatit
- 1/2 cana parmezan
- 1/2 cana cascaval afumat
- 1/4 cana gorgonzola
- 1/4 cana branza ricotta
- 120g branza mozzarella
- 1 cana rosii, taiate cubulete mici
- 6 frunze proaspete de busuioc
- 4 linguri unt
- sare
- piper
Cum se prepara pastele fainoase cu cinci tipuri de branza
Preincalzeste cuptorul la 200oC.
Fierbe pastele in apa si zahar, timp de 5 minute, apoi scurge-le de apa.
In robotul de bucatarie adauga rosiile, parmezanul, cascavalul, gorgonzola, ricotta, mozzarella si busuiocul. Mixeaza pana obtii o compozitie omogena, apoi adauga smantana. Toarna amestecul intr-un bol incapator si adauga pastele fierbinti peste el. Amesteca foarte bine, pentru ca pastele sa fie complet invelite in sos. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Intr-un vas de pamant sau o tava adauga continutul si deasupra, presara untul taiat cubulete. Coace totul pana cand pastele sunt al dente iar la suprafata prind o crusta aurie.
Cum se servesc pastele fainoase cu cinci tipuri de branza
Serveste pastele fainoase cu cinci tipuri de branza imediat ce le scoti din cuptor.
Sursa foto: finecooking.com