Ingrediente pentru pastele cu somon si mazare
- 240g paste fainoase, de preferat integrale
- o lingura de unt
- 1 ceapa medie, tocata marunt(de preferat alba)
- 140g mazare congelata
- 2 bucati file de somon proaspat, tocate marunt
- 140g smantana dulce, pentru gatit
- ½ cub de supa de legume
- 2-3 linguri de chive tocata maunt
- sare
- piper
Cum se prepara pastele cu somon si mazare
Pune la fiert pastele in apa clocotita cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, pune untul la incins intr-o tigaie incapatoare. Cand s-a topit adauga ceapa si caleste-o timp de aproximativ cinci minute sau pana se inmoaie. Adauga apoi mazarea, pestele si smantana si amesteca bine. Adauga si 50 ml de apa, in care ai dizolvat cubul de supa de legume, amesteca bine si cand da in clocot asezoneaza dupa gust, cu sare si piper.
Lasa totul sa fiarba pana cand pestele si mazarea sunt bine facute, apoi adauga pastele si amesteca bine, pentru ca gusturile sa se combine. Stinge focul si presara chives pe deasupra.
Cum se servesc pastele cu somon si mazare
Serveste pastele cu somon si mazare alaturi de unpahar de vin alb, demisec.
Sursa foto: theviewfromgreatisland.com