Feluri principale

#paste #retete #dovlecei #paste cu dovlecei

Paste cu dovlecei

Pastele cu dovlecei sunt foarte satioase si sanatoase, in acelasi timp. Se pregatesc in mai putin de o jumatate de ora si se pot servi atat la pranz, cat si la cina.

Ingrediente pentru paste cu dovlecei

250 gr paste, la alegere

3 dovlecei mici

2-3 linguri sos pesto

ulei de masline

sare, piper

parmezan ras (optional)

Cum se prepara pastele cu dovlecei

Taie dovleceii felii subtiri.

Pune intr-o tigaie larga ulei cat sa acopere bine fundul si ai grija sa folosesti ulei de masline( dovleceii vor avea un gust mai bun). Incinge uleiul, apoi da focul la mediu.

Prajeste feliile de dovlecei, in ture, astfel incat sa nu fie inghesuite in tigaie. Prajeste-le pana sunt usor rumene pe margini.

Scoate dovleceii pe servetele absorbante, sa se scurga de ulei.

Cand ai terminat de prajit toti dovleceii, presara peste ei sare si piper dupa gust si pesto . Amesteca totul pana se omogenizeaza.

Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet. Scurge-le si adauga 2 linguri din apa in care au fiert peste dovlecei.

Adaugati pastele peste dovlecei si amesteca bine.

Cum se servesc paste cu dovlecei

Serveste pastele cu parmezan presarat deasupra.

Foto: babble.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare