Feluri principale

# paste creveti #retete simple # retete creveti #creveti #retete rapide

Paste cu creveti si sos picant, o reteta savuroasa, gata in 15 minute

Vrei sa prepari o masa rapida si gustoasa? Incearca o reteta de paste cu creveti si sos picant. Este gata in maxim 15 minute si te vei bucura de o masa hranitoare si savuroasa.  Iar daca nu iti plac sosurile picante, o poti face fara sa adaugi chilli.

Ingrediente:

  • 500g creveti
  • 220g paste (linguini sau fettuccini)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 ardei iuti (daca nu vrei sos picant, poti pune un ardei bulgaresc, care nu este iute, dar care ii va da o aroma placuta)
  • 2 catei de usturoi tocati foarte marunt
  • sare
  • piper proaspat pisat
  • 300g rosii cherry, taiate jumatati  (poti inlocui si cu rosii in conserva)
  • Patrunjel tocat si parmezan ras (optional)

Cum se prepara:

Daca folosesti creveti congelati, mai intai dezgheata-i. Fie ii poti scoate din timp din congelator, fie ii adaugi intr-o oala cu apa fierbinte si ii lasi pana se dezgheata, apoi ii scurgi bine de apa.

Spala ardeii si taie-I in jumatate, pe lungime. Scoate-le semintele si toaca-I marunt.

Intr-o oala incapatoare adauga apa cu sare si fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul de masline, ardeii iuti, usturoiul si caleste totul timp de un minut, sau pana cand usturoiul devine galbui. Adauga crevetii, sare si piper macinat, dupa gust, si caleste totul timp de 3 minute. Adauga apoi rosiile si conatinua sa amesteci bine pana cand acestea sunt facute al-dente. Daca folosesti rosii in conserva, lasa totul sa fiarba timp de 2-3 minute si nu pune mai mult de 100g de rosii.

Cand crevetii sunt gata, adauga pastele scurse peste acestia si amesteca bine. La final presara patrunjel tocat pe deasupra si, daca doresti, adauga parmezan in momentul servirii.

Sursa foto: bgh.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului