Feluri principale

#paste cu pere # paste cu branza #preparate paste # paste cu bacon #retete paste #paste

Paste cu bacon, pere si branza, o reteta perfecta pentru un weekend friguros

Te-ai plictisit de clasicele preparate din paste? Incearca o reteta inedita de paste cu bacon, pere si cascaval afumat. Se prepara usor si este reteta perfecta pentru o masa in familie.

Ingredinte pentru pastele cu bacon, pere si branza

  • 250 g paste macaroni (sau alte paste tubulare)
  • 6 felii bacon
  • 1 ceapa medie, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita pudra de mustar (o poti obtine din boabe de mustar macinate)
  • 1/2 lingurita piper proapat macinat
  • 600 ml lapte
  • 250 grame cascaval afumat
  • 1 cutie crema de branza simpla
  • 2 linguri oregano proaspat, tocat marunt sau 1 lingura oregano uscat
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 pere rosii sau verzi, taiate felii subtiri
  • 100 g parmezan ras

Cum se prepara pastele cu bacon, pere si branza

 

Fierbe pastele, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata scurge-le bine, apoi pune-le inapoi in oala si acopera-le pentru a ramane calde.

Intre timp intr-o tigaie incapatoare, nonaderenta, gateste baconul pana devine crocant. Nu este necesar sa adaugi ulei. Scoate baconul pe un servet de hartie pentru a extrage surplusul de grasime si toaca-l marunt.

Adauga jumatate din cantitatea de bacon inapoi in tigaia in care la-i preparat anterior, alaturi de ceapa tocata marunt si usturoi si gateste totul timp de 30 de secunde. Adauga apoi faina, mustarul si piperul si amesteca bine. Adauga apoi laptele. Gateste totul amestecand continuu, pana cand compozitia incepe sa clocoteasca, apoi da focul la minim. Adauga cascavalul afumat si crema de branza si lasa-le sa fiarba pana cand se topesc.

 

Toarna sosul peste paste, adauga oregano si asezoneaza cu sare dupa gust.

Unge o tava cu unt si adauga pastele in aceasta. Coace pastele timp de 25 minute la 180oC.

 

Intre timp, topeste untul intr-o tigaie. Adauga feliile de pere si restul de bacon. Gateste totul pana cand perele devin moi (aproximativ 6-8 minute).

Scoate pastele din cuptor si adauga perle peste, apoi parmezanul si coace totul inca 5 minute, sau pana cand parmezanul se topeste.

Cum se servesc pastele cu bacon, pere si branza

Lasa pastele sa se "linisteasca" timp de 10 minute inainte de servire. Serveste-le ca atare, alaturi de un pahar de vin alb.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete