Feluri principale

#bacon #usturoi #parmezan #paste #ceapa #rosii

Paste amatriciana

Pastele amatriciana sunt ideale pentru zilele in care nu ai timp de gatit. Se prepara repede si sunt foarte satioase. Poti folosi orice tip de paste, insa este recomandat sa folosesti paste mai groase. Pastele se servesc fierbinti, cu parmezan ras si patrunjel tocat.
 

Ingrediente pentru paste amatriciana
 

 

Cum se prepara pastele amatriciana
 

Intr-o oala cu apa si sare fierbe pastele. Intre timp, pune pe foc o tigaie cu ulei de masline. Caleste ceapa cateva minute, pana devine transparenta. Adauga cubuletele de bacon si mai lasa pe foc cateva minute. Adauga usturoiul si amesteca bine.

Incorporeaza apoi si sosul de tomate, sarea, piperul si fulgii de ardeiu iute. Lasa pe la foc mic timp de 30 de minute. Cand pastele sunt gata, amesteca impreuna cu sosul.
 

Cum se servesc pastele amatriciana


Pastele amatriciana se servesc cu parmezan ras si patrunjel tocat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete