Feluri principale

#ceapa #ulei de masline #paste #creveti #retete paste #unt #ciuperci #usturoi #preparat #branza #patrunjel

Paste Alfredo cu ciuperci si creveti

Pastele Alfredo cu creveti reprezinta un preparat elegant, pe care il poti face la o ocazie speciala. Preparatul este gata in mai putin de o ora.
 

Ingrediente pentru paste Alfredo cu ciuperci si creveti
 

  • 340 grame paste de tip penne
  • 1/4 cana unt
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa, taiata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 ardei rosu, taiat
  • 200 grame ciuperci, taiate
  • 450 grame creveti, curatati
  • 1 borcan de sos Alfredo
  • 1/2 cana branza Romano, rasa
  • 1/2 cana smantana
  • 1 lingurita piper cayenne
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 cana patrunjel tocat.
     

Cum se prepara pastele Alfredo cu ciuperci si creveti
 

Pune o oala de apa la fiert. Dupa ce a inceput sa fiarba, adauga pastele si lasa-le cam 8 - 10 minute, cat sa fie fierte al dente. Scurge-le bine de apa.

Topeste untul intr-o tigaie si adauga uleiul de masline, la foc mediu. Adauga ceapa si caleste-o pana cand devine translucida (cam 2 minute). Adauga usturoiul, ardeiul si ciupercile. Lasa mancarea pe foc inca 2 minute. Adauga crevetii pana cand acestia se prajesc, apoi toarna sosul, adauga branza si smantana. Lasa sa dea in clocot, amestecand mereu, pana cand sosul se ingroasa, cam 5 minute.

Condimenteaza cu piper si sare. Adauga pastele in tigaie si amesteca.
 

Cum se servesc pastele Alfredo cu ciuperci si creveti
 

Se servesc cu patrunjel.



Sursa foto : favoritebrandrecipes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare