Pastele Alfredo cu creveti reprezinta un preparat elegant, pe care il poti face la o ocazie speciala. Preparatul este gata in mai putin de o ora.
Ingrediente pentru paste Alfredo cu ciuperci si creveti
- 340 grame paste de tip penne
- 1/4 cana unt
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 ceapa, taiata
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 ardei rosu, taiat
- 200 grame ciuperci, taiate
- 450 grame creveti, curatati
- 1 borcan de sos Alfredo
- 1/2 cana branza Romano, rasa
- 1/2 cana smantana
- 1 lingurita piper cayenne
- sare si piper dupa gust
-
1/4 cana patrunjel tocat.
Cum se prepara pastele Alfredo cu ciuperci si creveti
Pune o oala de apa la fiert. Dupa ce a inceput sa fiarba, adauga pastele si lasa-le cam 8 - 10 minute, cat sa fie fierte al dente. Scurge-le bine de apa.
Topeste untul intr-o tigaie si adauga uleiul de masline, la foc mediu. Adauga ceapa si caleste-o pana cand devine translucida (cam 2 minute). Adauga usturoiul, ardeiul si ciupercile. Lasa mancarea pe foc inca 2 minute. Adauga crevetii pana cand acestia se prajesc, apoi toarna sosul, adauga branza si smantana. Lasa sa dea in clocot, amestecand mereu, pana cand sosul se ingroasa, cam 5 minute.
Condimenteaza cu piper si sare. Adauga pastele in tigaie si amesteca.
Cum se servesc pastele Alfredo cu ciuperci si creveti
Se servesc cu patrunjel.
Sursa foto : favoritebrandrecipes.com