Ingrediente pentru pappara cu rosii
- 600g rosii
- 400g paine veche (de preferat paine de casa)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- o ramura de telina
- 4 catei de usturoi
- busuioc (aproximativ 6-7 frunze)
- salvie (aproximativ 6-7 frunze)
- 6 linguri ulei extravirgin de lamaie
- sare
- piper
Cum se prepara pappara cu rosii
Toaca ceapa, usturoiul, telina si morcovul foarte marunt. Le poti pune impreuna in robotul de bucatarie pentru a economisi timp.
Opareste rosiile si apoi scoate-le intr-un vas cu apa rece. Acest proces te va ajuta sa le decojesti mai usor. Taie-le apoi in bucatele.
Pune intr-o oala 3 linguri de ulei si adauga legumele tocate. Caleste-le timp de 4-5 minute apoi adauga rosiile. Asezoneaza totul cu sare si piper si lasa-le sa fiarba timp de 20 de minute.
Taie paine cubulete si coace-o in cuptor pana devine aurie.
Taie plantele aromatice si adauga-le impreuna cu painea peste rosiile care fierb. Completeaza totul cu 500 ml de apa si lasa sa fiarba timp de cinci minute. A final adauga restul de ulei.
Cum se serveste pappara cu rosii
Serveste preparatul cald sau rece, alaturi de crutoane de paine aromate cu ulei de masline, usturoi si busuioc.
Sursa foto: shemakesandbakes.com