Feluri principale

#reteta #culinar #paine

Paine de casa

In mod sigur iti amintesti de mirosul imbietor de paine proaspata, aburinda, tocmai scoasa din cuptorul bunicii. Iata cum poti prepara si tu o painica de casa, proaspata si savuroasa.

 

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 400 gr faina
  • O lingura de drojdie uscata
  • 250 gr apa calduta
  • 5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri de ulei de masline
  • O lingurita de zahar
  • O lingurita de sare.

Cum se prepara:

  • Faina se pune intr-un bol, iar in mijlocul fainii se adauga drojdia si se amesteca bine.
  • In mijlocul compozitiei se lasa loc liber si se toarna incet apa calda, sarea, zaharul, uleiul de floarea soarelui si se framanta pana cand aluatul devine elastic .
  • Coca se acopera cu un prosop sau o folie alimentara si se lasa la crescut pentru aproximativ o ora.
  • Dupa ce timpul recomandat a trecut, aluatul se aseaza pe masa de lucru presarata cu faina, se rupe doua-trei bucati egale si se pune in forma de cozonac sau in una rotunda (forma care in prealabil a fost bine unsa cu ulei de masline).
  • Se mai lasa cam 15 minute la crescut, timp in care se incalzeste cuptorul.
  • Peste aluatul asezat in forme se presoara putina faina, dupa care se baga la cuptor (la putere medie) si se tine pana cand coaja este bine rumenita (cam 20 – 30 de minute).
  • Dupa ce se scoate painea, se inveleste cu un prosop.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului