Painea cu branza si dovleac este usor de preparat, foarte aromata si gustoasa. Se serveste calda, cu diverse alte preparate.
Ingrediente pentru painea cu branza si dovleac
- 400 grame faina
- 10 grame zahar brun
- 30 grame drojdie
- 200 grame piure de dovleac
- 150 grame parmezan ras
- 10 grame unt
- 1 ou
- sare
- piper
Cum se prepara painea cu branza si dovleac
Intr-un bol amesteca faina cu zaharul, drojdia, sarea si piperul. Adauga o cana de apa, piureul de dovleac si branza. Amesteca bine.
Transfera coca pe o planseta si framanta bine. Formeaza apoi o bila, tranfera intr-un bol si da la rece peste noapte.
Unge o tava cu unt si tapeteaza cu faina. Framanta apoi bine coca si adauga in tava. Mai lasa la dospit timp de o ora.
Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge painea cu ou si da la cuptor pentru 50 de minute.
Cum se serveste painea cu branza si dovleac
Painea cu branza si dovleac se serveste ca atare.