Ingrediente pentru orezul prajit cu legume, oua si sunca crocanta
- 2 si 1/2 linguri ulei de susan
- 50g sunca presata, taiata cubulete
- 4 oua mari, batute pana la omogenizare
- 2 cepe verzi, tocate rondele
- 1 cana boabe de soia, verzi, congelate
- 150 g baby spanac
- 100g orez brun, fiert conform instructiunilor de pe ambalaj
- 2 linguri sos de soia
Cum se prepara orezul prajit cu legume, oua si sunca crocanta
Pune la incins o tigaie nonaderenta si adauga in aceasta 1 lingurita si jumatate de ulei de susan. Adauga sunca si caleste-o amestecand continuu, pana capata o culoare maronie. Scoate apoi sunca pe o farfurie.
Pune din nou tigaia pe foc si mai adauga 1 lingurita si jumatate de ulei de susan. Adauga ouale si gateste-le jumari moi. Scoate-le apoi pe o farfurie.
Adauga apoi in aceeasi tigaie, restul de ulei si caleste partea alba a cepei timp de un 40 de secunde, apoi adauga si partea verde si continua sa o calesti timp de inca 20-30 de secunde. Adauga spanacul si soia fiarta si caleste-le timp de 2-3 minute sau pana cand spanacul se inmoaie. Adauga si orezul si continua sa gatesti totul timp de alte trei minute.
Incorporeaza apoi sosul de soia, oul si sunca. Amesteca foarte bine si stinge focul.
Sursa foto: realkidseatspinach.com