Feluri principale

#conopida #orez libanez #orez cu linte #conopida prajita #retete libaneze

Orez libanez cu linte si conopida prajita

Orezul libanez cu linte si conopida prajita este o optiune ideala pentru momentele culinare in care vrei sa te rasfeti cu un preparat special, usor de gatit si care sa nu contina carne.

Ingrediente orez libanez cu linte si conopida prajita

  • 300 g orez cu bob lung;
  • 240 ml supa de legume;
  • 350 g linte;
  • 1/2 conopida, taiata marunt;
  • 1 1/2 lingura ulei de masline;
  • 2 lingurite curry sau sumac;
  • 3 cepe albe;
  • 30 g unt;
  • 240 g iaurt grecesc;
  • 1 catel de usturoi, zdrobit;
  • coriandru.

Cum se prepara orezul libanez cu linte si conopida prajita

Da la cuptor, la foc mediu, intr-o tava tapetata cu putin ulei, conopida presarata cu curry. Prajeste-o pana ce devine aurie.

Intr-o tigaie, incalzeste doua lingurite de ulei si caleste o ceapa. Adauga orezul, apoi adauga supa de legume si lintea. Cand a dat in fiert, acoper-o cu un capac si las-o la foc mic timp de 12 minute. Taie si celelalte doua cepe, incalzeste untul si uleiul care a mai ramas si caleste-le pana devin caramelizate.

In farfurie, la mixtura de orez adauga conopida prajita si putin coriandru, iar deasupra asaza cepele caramelizate. Toarna si putin iaurt grecesc amestecat cu usturoi.

Cum se serveste orezul libanez cu linte si conopida prajita

Serveste orezul libanez cu linte si conopida prajita alaturi de un pahar de chefir.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului